John van den Broek, bedrijfsleider bij Boomkwekerij M. van den Oever, deelt zijn ervaring over het geautomatiseerd snoeien van containerteelt planten.

John van den Broek is bedrijfsleider van Boomkwekerij M. van den Oever op de locatie in Veghel. Op deze locatie telen zij ongeveer 150 soorten containerteelt van vier liter, wat in totaal neerkomt op 240.000 stuks. Op de hoofdlocatie in Son en Breugel hebben zij zo’n 240.000 stuks aan twaalf liter containerteelt. John deelt in de onderstaande video zijn ervaring over het geautomatiseerd snoeien van containerplanten met de DTM Snoeistraat.


Efficiënt, uniform en kwalitatief snoeien met de DTM Snoeistraat
“Wij zijn eigenlijk altijd bezig met het optimaliseren van processen. Je wilt dingen gemakkelijker en sneller maken voor je personeel, zo bespaar je op arbeidsuren. Sinds we onze containerplanten met de DTM Snoeistraat snoeien, gaat het werk veel sneller en zien we een veel mooiere en strakkere partij als eindresultaat.”

Boomkwekerij M. van den Oever kocht 1,5 jaar geleden haar eerste DTM Snoeistraat om achter de oppotmachine te plaatsen. Hoewel de machine mobiel is, was het qua planning moeilijk om deze dubbel in te zetten. Daarom gingen zij snel over op een tweede DTM Snoeistraat. Deze werd kort daarna aangevuld met een zijsnoeier. De machines zijn uitgerust met een afzuiging zodat het snoeiafval direct in een container wordt verzameld.

“Ik zou de snoeimachines van DT Machinery zeker aanbevelen aan collega kwekers, gewoon omdat ze perfect werken en je er een hoop tijd mee terugverdient.”

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn